top of page

נטורופתיה- יותר מבריאות אישית


אלו מכם שקוראים את הפוסטים שלי בבלוג, יודעים בוודאי שחלק מה"אני מאמין" שלי כולל לא רק טיפול בבריאות אישית, אלא לקיחת אחריות גם על הסביבה שלנו, כחלק מאותו הנושא.

אנחנו יכולים להשתדל להיות בריאים ככל שנרצה, אבל כשאנחנו עומדים אל מול זיהום סביבתי שכמותו לא נראה מעולם: זיהום אוויר, זיהום מים, זיהום אדמה - כל אלו פוגעים באיכות האוכל שלנו וכן זיהומי אור ורעש הפוגעים באיכות החיים והשינה שלנו, אנחנו לא יכולים באמת למגן את עצמנו מפני כל אלו.

אז הכוונה שלי כאן היא לא שאין טעם בכלל לנסות, אלא שלפעמים, המאמצים שלנו לשמור על עצמנו דורשים מאיתנו מאמצים לשמירה גם על איכות הסביבה שלנו.

ככה, אנחנו לא רק שומרים על הבריאות האישית שלנו, אלא גם על בריאות הסובבים אותנו: בין אם אלו שכנים וקרובי משפחה ובין אם אלו חיות בר במדינות שאנחנו אפילו לא בטוחים איך לבטא.

אז מה בין יערות הגשם בברזיל לבין דלקת הריאות שלי בחורף?

על פי סקירה של ארגון הבריאות העולמי, ניתן היה למנוע בין 23-25% מהתחלואה העולמית על ידי שיפור איכות הסביבה. כן כן, ניתן היה למנוע כרבע מתחלואה העולמית על ידי טיפול טוב יותר בסביבה.

זה די מטורף, נכון?

יכול להיות ששמעתם על יערות העולם כעל הריאה הירוקה שלנו, שאתם יודעים שעצים לוקחים פחמן דו חמצני ומשחררים במקומו חמצן, ושאתם יודעים שעצים מאטים את ההתחממות הגלובאלית. אבל זה לא כל הסיפור, לא רק שעל כל עץ שנכרת אנחנו מאבדים מעט חמצן (וזה צריך להיות מספיק, הרי אנחנו יודעים מה קורה לאנשים שלא מקבלים חמצן, נכון?), אבל ביעור יערות מהווה מכה משולשת לאנושות: לא רק שאנחנו מאבדים חמצן, אנחנו גם מגבירים את קצב פיזור המחלות, ויותר מזה, אנחנו מעלימים צמחים וחיות שעשויים היו אולי לשמש כמפתח לפתרון המחלות הללו.

80% מהמגוון הביולוגי של חיות וצמחים בעולם, חי ביערות. כשאין יערות, אין מגוון ביולוגי.

בבורנאו לבד, במהלך 25 השנים האחרונות גילו מעל 422 צמחים שיכולים לשמש כתרופות למחלות כגון סרטן, איידב ומלריה, אבל ביעור היערות שם את כל אלו בסכנה עצומה.

במאי 2016, נורווגיה הפכה למדינה היחידה בעולם שאסרה בחוק ביעור יערות, וזה צעד נפלא, אבל זה לא מספיק. מדי שנה, שטח יער בגודל של מדינת קוסטה ריקה נעלם. בקצב הנוכחי, בתוך מאה שנים לא יוותרו יערות גשם בעולם. בכלל.

הנכדים שלכם, עלולים למצוא את עצמם בעולם בלי עצים.

המשמעות של זה היא שהנכדים שלכם יישארו בלי חמצן, או למעשה, הם יישארו בלי עולם.

אז כדאי לעשות משהו בקשר לזה, נכון?

למזלנו, אנחנו גרים באחת המדינות היחידות בעולם שבה קצב נטיעת העצים גדול מקצב כריתת העצים. אבל זה לא מספיק. אנחנו מדינה קטנטנה וההשפעה שלנו על העולם קטנה עוד יותר.

יש הרבה דברים שאפשר לעשות בקשר לזה:

הגדול והחשוב בהם הוא הפחתת צריכת הבשר שלנו, שכן על ידי צמצום צריכת הבשר אנחנו משפיעים באופן ישיר על קצב כריתת היערות (חלק נרחב מכריתת יערות הגשם נעשה על מנת ליצור שטח לגידול דגנים להאכלת בעלי חיים!).

לא חייבים להיות צמחונים או טבעוניים אם לא מתאים לכם, אבל אתם יכולים להחליט לשמור על יום צמחוני בשבוע (שני צמחוני לדוגמא), או להחליט שבשר אוכלים רק בסוף השבוע, או להעדיף עוף על פני בשר בקר.

המנעו מבזבוז נייר ושימו לב שמוצרי הנייר שלכם מגיעים ממקורות ברי קיימא.

הפחיתו שימוש בחשמל כשאפשר לעשות זאת (כבו את האורות כשאתם יוצאים, לפני חופשה נתקו מכשירים מהחשמל, לבשו עוד שכבה לפני שתדליקו תנורים או הורידו שכבה לפני שמדליקים את המזגן...)

אני החלטתי שבנוסף לכל ההתנהלות השוטפת שלי שמכוונת להפחתת טביעת הרגל האקולוגית שלי, החל מהשנה החדשה, על כל טיפול בקליניקה אתרום עץ, על ידי תרומה חודשית לעמותת One tree planted .

זה לא מספיק, אבל זו התחלה. אם כולנו נחשוב קצת יותר על ההשפעה הנרחבת יותר של הפעולות הקטנות שלנו, אולי נוכל להאט את קצב ביעור היערות ולשמור טוב יותר על הבריאות שלנו, ושל הדורות הבאים.


Comments


Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page