top of page

קוסמטיקה טבעית


התקלחתן, הסתבנתן, השפרצתן על עצמכן בושם, שמתן איפור ואתן מרגישות הכי נקיות שאפשר...

אמנם אתן נראות נפלא, אך מה קורה בתוך הגוף שלכן? הרגע התכסיתן במספר לא ידוע של כימיקלים (שהשפעתם לא תמיד ברורה).

מדי יום הגוף שלנו נחשף לעשרות ועד מאות כימיקלים שונים ומזהמים ממקורות כאלו וארחים. מעבר לכל מה שנמצא באוויר אותו אנחנו נושמים, ומה שבאוכל שאנחנו אוכלים, יש כמות נאה של עופרת שצבענו על השפתיים, אולי קצת ארסן בצללית...

רשימת הרכיבים המסוכנים או שבעלי פוטנציאל להיות מסוכנים במוצרי הניקיון והטיפוח הביתיים שלנו היא די מטורפת, ולצערנו אין שום דרישה שחברות הקוסמטיקה יבדקו את הרכיבים לבטיחות ארוכת טווח לפני השיווק.


קוסמטיקה טבעית

תחשבו על כך שהעור שלנו יכול לספוג עד 60% מהכימיקלים הקיימים במוצרי הקוסמטיקה השכיחים שאנו משתמשים בהם ביום יום- זה אומר ששימוש נרחב במוצרי קוסמטיקה מסורתית עלול להוביל להצטברות כימית רעה בגוף שלנו. הצטברות כזאת יכולה לייצר תופעות לוואי קשות ובסופו של דבר לגרום לבעיות בריאותיות רבות.

ילדים חשופים לכ-61 רכיבים שונים מדי יום. גברים לכ-85 ונשים יכולות להיות חשופות לכ-168 רכיבים שונים. מי יודע מה ההשפעות שלהם בפני עצמם ובוודאי שאף אחד לא יודע על ההשפעות המשולבות של כל הרכיבים האלו. כדי להימנע מכך, אנחנו צריכים לנוע לכיוון של שימוש במוצרים שהמקור שלכם בטוח יותר לשימוש, כגון מוצרים של קוסמטיקה טבעית.

ונכון, לא כל דרגת חשיפה ולא כל הרכיבים יפגעו בבריאות שלנו, אבל יש חלק שממש כדאי להימנע מהם!

במוצרי קוסמטיקה וטואלטיקה רבים משתמשים בשמנים סינתטיים, כמו: פרבנים, שמן מינראלי- הפופולריים בתעשיית הקוסמטיקה, שהינם תוצרי לוואי של התעשייה הפטרוכימאית, האחראית במידה רבה לזיהום הסביבה.

מהם החומרים האלו ולמה הם עלולים לגרום? הנה כמה דוגמאות...

פורמלדהיד וחומרים משמרים המשחררים פורמלדהיד:

מלבד לשימור גופות, לצערנו פורמלדהיד נמצא במספר חומרים המשמשים גופים חיים... לקים, דבקים, ג'לים לשיער ומחליקים בין היתר, כמו גם שמפואים לתינוקות, סבונים וסבוני גוף. חומרים אלו תוכלו למצוא תחת השמות:

quaternium-15, dimethyl-dimethyl (DMDM) hydantoin, imidazolidinyl urea, diazolidinyl urea,

1,4-dioxane

נחשב על ידי ה-EPA ל-"probable human carcinogen" ונמצא כמעט ברבע מהמוצרים הקיימים. אם אתם רוצים להימנע מהחומר הזה, עליכם להשתמש במוצרים אורגניים.

פראבנים

היום לפראבנים יש יותר מודעות, ויותר ויותר קל למצוא סבונים שמופיע עליהם סימון "ללא פראבנים". מדובר בכימיקלים בעלי פעילות אנטימיקרוביאלית מסוימת, המאריכים את חיי המדף של המוצרים. הודגם קשר בין השימוש בפראבנים לבין סרטן, הפרעות הורמונאליות, הפרעות פוריות, הפרעות במערכת החיסון, נוירוטוקסיות ובעיות עור.

אלומיניום

אלומיניום זה אחד הרכיבים הבסיסיים בכמעט כל דיאודורנט. כבר שנים שאני יוצאת מגדרי כדי למצוא דאודורנטים טבעיים לא רק בגלל האלומיניום (שקשור למחלות כמו דמנציה ואלצהיימר בין היתר), אלא בגלל שהדאודורנטים הסינטטיים המצויים בשוק כמעט כולם אנטי-פרספירנט, כלומר- מונעים הזעה. נכון, אף אחד לא רוצה להיתפס עם סימני זיעה מחוץ לחדר הכושר, אבל האמת היא שכשאנחנו מזיעים אנחנו מאפשרים לגוף שלנו להפריש החוצה רעלים שאנחנו ממש לא רוצים בתוך הגוף (בין היתר, מתכות רעילות כמו אלומיניום), וכשאנחנו מונעים את התהליך הזה אנחנו כולאים את הרעלים בתוך הגוף. אגב, אם תהיתם לאחר המחקר המעמיק שעשיתי בנושא (שכלל קניית כל דאודורנט טבעי שמצאתי ובדיקתו בקיץ הקודם, אני יכולה להגיד שההצלחה הגדולה ביותר וששרדה איתי קיץ שלם), היתה דאודורנט של חברת Schmidt's.

נכון. זה מבאס לעבור עם זכוכית מגדלת על רשימות הרכיבים בכל שמפו, סבון או אייליינר שאנחנו קונים (במיוחד על איפור, כאן כמעט אף פעם לא ניתן למצוא רשימת רכיבים). אבל יש דברים פשוטים שכדאי לעשות. חפשו את הסימון "ללא פראבנים" על המוצרים שאתם בוחרים. הימנעו מכאלו שמופיעים בהם SLS ו1,4-dioxane. אם אתם רוצים ממש להשקיע רכשו מוצרים של חברות המתגאות בחומרים טבעיים בלבד או בהכנת יד.

אני לא יכולה להגיד שאפשר להימנע במאה אחוז מחשיפה לכימיקלים. זה לחלוטין לא ריאלי בעולם שאנחנו חיים בו. מה שכן, אני מעדיפה לדעת למה אני נחשפת ובאילו כמויות, ולהתאים לפי זה את אורח החיים שלי.

ואם אתם רוצים לדעת באמת מה כל רכיב עושה, קחו את השמפו שלכם למבחן באתר הזה:

http://www.ewg.org/skindeep/

Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page